Kurt Köhler, de ICTkameleon

 

Mijn ICT-carrière startte in 1983 op de Hogere Hotelschool in Maastricht.
Als een van de eerste lichtingen kregen wij computeronderwijs. De school had daarvoor een heuse Apple II computer aangeschaft met floppydisk station. Mijn eerste kennismaking met een computer was een Basic-programma dat er zo uit zag:

10 Print “Piet”
20 Goto 10

“Run” intypen en het hele beeldscherm vulde zich met de tekst “Piet”. Nu klinkt het simpel, maar toen vond ik dat nogal fascinerend. Al gauw werden mijn programma’s veel langer dan twee regels en was mijn interesse in computers geboren.
Voor mijn eindexamenstage kwam ik terecht op het bedrijfsbureau van de Jaarbeurs in Utrecht. Daar stond ook een computer. Dit was een geavanceerd model met twee externe verwisselbare schijven van 10!! Mb van het merk Borsu.
Ik vond het geweldig om te werken met dat apparaat en was er eerlijk gezegd ook vrij snel handig mee.

“The rest is history”, zou je kunnen zeggen. Ik heb mijn eindexamenscriptie op de computer geschreven, ben geslaagd maar in de ICT beland in plaats van in de Horeca. Ik heb lang gedacht dat dit best een grote omslag was. Maar gaandeweg kwam ik er achter dat mijn opleiding de basis is geweest voor de kameleon die ik nu ben. Ons vakkenpakket was breed: bedrijfseconomie, algemene economie, boekhouden, architectuur, logistiek, sociologie, filosofie, zakelijk Engels. Ik maak nog steeds gebruik van die brede basiskennis (en hou ook nog steeds van koken).

De Jaarbeurs begon gestaag met het binnenhalen van meer PC’s en had daarom een plek voor een “Gebruikersbegeleider Kantoorautomatisering”. Mijn eerste ICT-baan. Ik heb vervolgens een aantal AMBI-modules gevolgd en heb gesolliciteerd bij een “echt” ICT-bedrijf (Rijnhaave). De volgende 10 jaar heb ik als medewerker van ICT-dienstverleners ervaring opgedaan in meer dan 20 bedrijven. Eerst als programmeur en helpdesk-medewerker, later ook als projectleider, ITIL service manager en interim manager.
Verder heb ik 6 jaar gewerkt voor Cofely. Daar heb ik 3 jaar verschillende management-functies bekleed binnen de ICT-afdeling in een turbulente periode. Vervolgens was ik 3 jaar lid van een SAP rollout-team, waarover hier meer te lezen valt.

Sinds 2011 ben ik zelfstandig ondernemer onder de naam ICTkameleon.

In mijn vrije tijd kook ik graag, squash en pool ik wekelijks en speel ik af en toe eens een online-pokertoernooi.
Verder help ik mijn vriendin met haar bedrijf Denemo Producties. Onder andere ben ik de auteur van de meeste verhalen uit de muziekprojecten die zij verkoopt aan het basisonderwijs.

Mijn profiel is ook te vinden op